Saturday, November 8, 2008

Tutorialele lui Garfield: Tipuri de soareci de apartament

--mentiune
Deoarece traiesc cu 2 oameni si un catel in aceeasi casa, mi-am dat seama ca lumea, ca si ei trei de altfel, ar avea multe lucruri de invatat de la mine. Eu sunt mai relaxat, dorm mai mult si am blana mai frumoasa decat oricare alt membru al familiei mele. Si asta pentru ca, ajutat de inteligenta mea nativa, stiu cum sa imi traiesc viata profitind la maxim de orice oportunitate. De aceea am decis sa incep o serie de tutoriale marca Garfield. Tutorialele vor trata subiecte de larg interes, de la locurile unde poti sa intalnesti un soarece, la cum sa deosebesti o biluta de nisip de un soarece sau cum sa convingi un caine ca e doar caine si nu pisica.
--


O sa incep acest prim tutorial prin a va descrie tipurile de soareci de apartament si locurile in care este cel mai probabil sa ii intalniti.
Cel mai probabil loc sunt pungile de cumparaturi. Aici riscul ca un soarece sa se regaseasca creste exponential cu gradul de deschidere a pungii (cu alte cuvinte, cu cat vezi mai putin din exterior in interiorul pungii, cu atat este mai probabil ca inauntru sa fie un soarece).



Al doilea loc ca probabilitate: perechile de pantofi. E adevarat, uneori in loc de soareci puteti gasi aici bilute de nisip, iar cea mai des intalnita greseala a unui vanator novice de soareci este sa confunde un soarece cu o biluta de nisip. Insa daca veti urmari cu atentie tutorialele mele, veti invata sa deosebiti soarecii de bilutele de nisip, si sa nu va inselati niciodata in aceasta privinta.



Este cunoscut faptul ca soarecii de apartament adora gentile, de preferinta cele de piele. Asa ca priviti cu circumspectie orice geanta de piele lasata deschisa in drum (sau pe alaturi) si nu ezitati sa aruncati o privire inauntru, pentru a va inspecta teritoriul. Daca aveti o mama panicoasa ca a mea, probabil va tipa, de frica evident, atunci cand va va gasi pe jumatate bagati in geanta ei noua (cea mai probabila geanta pentru a fi ocupata de soareci). Faceti-i pe plac si iesiti din geanta cat e in zona. Doar se stie ca mamele se ingrijoreaza inutil pentru bunastarea noastra a pisicilor, si doar vreti sa fie relaxata in loc sa se streseze de ce v-ar putea face soarecii - de exemplu sa va muste de coada - intr-o eventuala confruntare face to face. Si in cazul gentilor se aplica regula de la punctul 1, cel al soarecilor de punga: cu cat geanta este mai putin deschisa, cu atat probabilitatea este mai mare sa gasiti un soarece in ea. Asa ca daca zariti o geanta deschisa doar un centrimetru la capatul fermoarului, chinuiti-va cat puteti, utilizind si ghearele la nevoie, pentru a va face loc sa intrati inauntru. Sigur va merita!

Ultimul tip de soareci, soarecii de dupa pervaz. Cunoscuti si sub numele de "vrabii" sau "fripturi zburatoare", sunt cei mai greu de prins soareci posibili (chiar si de catre mine). Insa chiar daca nu ii puteti prinde, puteti sa ii speriati pe cinste, asa ca recomand ca si loc de dormit pentru somnul de 7 ore de dupa-amiaza un pervaz bine pozitionat, eventual cu acces la razele de soare, pentru a putea fi pe faza si pune la punct orice fel de soarece de dupa pervaz care ar putea fi in trecere pe acolo.

Nota: Pungile si gentile nu trebuie sa fie neaparat ale familiei pentru a contine soareci. Si gentile sau pungile musafirilor pot la fel de bine sa contina asemenea specimene enervante. Pe langa regula deschiderii, aici se aplica si regula alergiei. Din motive necunoscute, cu cat musafirul este mai alergic la pisici, cu atat mai mult creste riscul de a avea un soarece in geanta. Asa ca daca doriti sa inceapa sa va aprecieze (si astfel sa se vindece de alergie - care dupa cum stiu toate pisicile este doar o inchipuire a mintii umane) vanati-i soarecele din geanta sau sacosa, si va vedea cu alti ochi!

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin