Tuesday, November 18, 2008

Tutorialele lui Garfield: Soarecii din geanta

V-am invatat care sunt tipurile de soareci de apartament, si cum sa ii deosebiti. In acest al doilea tutorial va voi prezenta unul din tipurile foarte intalnite, si anume soarecii din geanta.

Doua reguli statistice se aplica acestor soareci. Cu cat geanta este mai putin deschisa sau cu cat posesorul (in cazul gentilor musafirilor) este mai alergic la pisici, cu atat este mai probabil sa fie un soarece inauntru.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand banuiesti ca intr-o geanta se afla un soarece (si nicio geanta nu trebuie sa fie aiba prezumtia de nevinovatie), trebuie sa mirosi cu atentie pe exterior, pentru ca daca esti o felina vanatoare asa ca mine, trebuie sa poti sa spui cu exactitate cati soareci sunt inauntru doar dupa cum miroase manerul gentii.



Daca tot am adus vorba de manerele gentii si alte atarnele, trebuie sa stii ca ele pot fi soareci mascati. Asa ca este bine sa le zgandaresti un pic, sa vezi daca misca.



Uneori nu misca din prima, asa ca fa pauze intre doua reprize de zgarmaneala, si fixeaza cu privirea unul din posibilii soareci mascati, pentru a vedea daca tresar (de groaza si frica, evident).



Dupa ce ti-ai luat toate precautiile, este momentul sa incerci sa vezi ce este in interiorul gentii. Baga cu grija labuta in geanta (trage de fermoar daca este prea inchisa, cu dintii sau ghearele, nimic nu este interzis intr-o vanatoare de soareci feroce). Uite-te daca ai prins soarecele. Daca nu repeta operatiunea. Asa cum soarecii se pot masca in manere, ei pot arata si ca portfarduri, chei, telefoane. Doar nu vreti sa va lasati mama sa fie speriata de un soarece-telefon, nu-i asa? Trebuie eliminati pana la ultimul!









Din cand in cand, uita-te urat in jur. Uneori soarecii de alte tipuri pot aparea din senin langa tine. Nu strica sa fii precaut.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin