Wednesday, November 26, 2008

Din Bagdad, cu dragoste

Nu mai tin minte ultima oara cand am plans in timp ce citeam o carte. S-ar putea niciodata... pana acum. Si apoi l-am privit pe catelusul care dormea linistit langa mine cu alti ochi.



"Din Bagdad, cu dragoste" este povestea emotionanta a unui catel, salvat in timpul unei operatiuni in Fallujah, Irak de catre un batalion de puscasi marini. Desi incalcau un ordin foarte strict, care interzice soldatilor sa aiba sau sa ingrijeasca animale de companie, ei deparaziteaza micul ghem de blana cu kerosen, ii omoara parazitii interni cu frunze mestecate de tutun, si il ingrijesc asa cum stiu ei mai bine.

O carte care amesteca povestea incercarii de a il salva pe Lava cu realitatile crunte ale unui razboi ravasitor, un amalgam de trairi, emotii si stari contradictorii ce atinge nu doar pe orice iubitor de animale, ci pe orice om care nu a uitat ca are suflet. Stilul in care este scrisa este unul intim, de jurnal, locotenent colonelul Kopelman isi pune pe tava sentimentele si trairile, iar spre sfarsit totul se transforma aproape intr-un thriller emotional, care te tine cu sufletul la gura pentru a vedea daca Lava poate fi salvat si adus intr-un final in America.

1 comment:

Anonymous said...

Foarte emotionant...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin