Monday, July 21, 2008

Nu vezi, pana si cainele poarta centura de siguranta!

"Lasa-i sa plece! Nu vezi, pana si cainele poarta centura de siguranta!"

Noapte, pe un drum de tara. Mergeam cam tare ce-i drept, ca ne grabeam sa ajungem la destinatie. Deodata un echipaj de politie ne opreste, si unul dintre politisti incepe sa ne intrebe: de bauturi alcoolice, de acte, de alte alea. Deodata, celalalt politist ii zice replica de mai sus, amandoi rad, si ne lasa sa plecam.

Adevarul este ca ma simt mai linistita de cand i-am cumparat lui Yuki centura de siguranta speciala pentru caini (ii cumparam mai demult, dar nu am gasit - intr-un final am cumparat de pe dmail.ro). Centura de siguranta pentru caini este ca o lesa, insa ceva mai scurta, pe care o ajustezi dupa dimensiunea cainelui, si care la capat are un carlig de prins de hamul cainelui (si nu de o simpla zgarda, pentru a nu il sufoca in cazul unei frane bruste), si la celalalt capat o bucata de metal compatibila cu orice dispozitiv de centuri de siguranta de masina.



Cand yuki era mic aveam un cosulet special de caini, in care il puneam si putea vedea pe geam, iar cosuletul avea o centura care i-o atasam de ham. Din pacate de pe la 7 luni Yuki al nostru a depasit statura maxima permisa pentru un bichon cu acte in regula, si de atunci, pana sa gasesc centura, la mai multe frane bruste Yuki a cam...facut salturi prin masina. Iar in cazul unui eventual accident, imi era groaza ca ar putea-o lua in zbor printre scaune, mai ales ca se incapataneaza sa stea in picioare si nu culcat, pentru a vedea drumul. In fata nu imi place sa il tin in brate (desi lui i-ar place f mult) din cauza airbag-ului, care daca s-ar declansa l-ar cam aplatiza - la fel ca si in cazul bebelusilor, care este interzis sa fie tinuti in fata, fara anularea airbagului.



Ca o incheiere, cautind pe net informatii despre centurile de siguranta la caini, am gasit un articol despre faptul ca in Belgia se urmareste introducerea unei legi care sa impuna purtarea unor centuri de catre patrupedele care merg cu masina sau instalarea unei plase speciale pentru animalele care merg in portbagaje speciale.
Oare la noi un astfel de proiect de lege ar starni reactii cat de hilare?

Mai multe despre siguranta cainilor in masina cititi pe egirl.ro: La drum cu masina.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin