Sunday, May 3, 2009

Animalele de companie si mersul cu masina

Este un subiect de delicat pentru mine deoarece am trait o experienta destul de traumatizanta cu motanul meu în acest sens. Când era de numai câteva saptamâni l-am dus cu masina acasa la parintii mei, la o distanta de aproximativ 200km. S-a plimbat tot drumul prin masina si în final si-a gasit locul sub scaunul din dreapta din fata. A dormit tot drumul, nici nu am stiut ca avem pisici la bord. Bazându-ma pe acest fapt am vrut sa-l mai ducem o data în vizita, în acelasi loc, dupa câteva luni. Motanul era traumatizat, mieuna într-una de ti se rupea inima, se cuibarise la picioarele mele si ma implora din priviri continuând sa „plânga”. L-am dus înapoi în casa si nu l-am mai luat niciodata nicaieri.



Dar daca totusi trebuie sa pleci mai departe, pentru mai multe zile si vrei sa îti iei animalutul cu tine, ce faci? În mod obisnuit exista niste zgarzi speciale cu care îti poti lega patrupedul pe bancheta din spate, similare centurilor de siguranta umane. Sunt animalute carora le place sa calatoreasca cu masina si care se comporta ca niste pasageri obisnuiti. Altele au nevoie de custi sau cutii speciale în care sa stea confortabil, pozitionati la geam eventual, pentru a putea privi peisajul.

Exista de asemenea (nu stiu daca si la noi) companii specializate în transportul animalelor, care ti-l preiau de acasa si ti-l aduc în siguranta la destinatie. Iar daca ai parte de un tovaras mult prea încapatânat pentru a rezista oricarui tip de transport, atunci exista pensiuni pentru animale unde îl poti lasa pâna la întoarcerea ta.



Trebuie sa insist sa preferi una dintre variantele de mai sus si sa nu-ti sedezi animalul doar pentru ca vrei tu neaparat sa îl iei cu tine. Sedativele sunt foarte periculoase si pot fi chiar fatale pentru animalele mici.

Cred ca cel mai bine este sa încerci sa îti înveti animalutul de mic sa calatoreasca cu masina, sa faci astfel încât automobilul sa devina o obisnuinta pentru el si apoi va fi dispus sa te însoteasca peste tot.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin