Monday, August 3, 2009

Catel alpin sau aventurile lui Yuki pe Transfagarasan

"Ce rasa e doamna?" ma intreaba un turist uitindu-se dezaprobator
"Bichon" raspund eu, in timp ce sunt in continuare privita cu dezaprobare vadita... Deranjeaza oare daca un caine, fie el si bichon, urca pe aceeasi carare ca si oamenii? Sau DE CE?
..."si ati adus-o pe biata catelusa insarcinata sa urce pe pietrele astea??"



E CLAR! Yuki trebuie pus la regim. De altfel, la jumatatea traseului inspre Balea Cascada, bietul meu ciine, chiar nefiind insarcinat, se daduse batut. Noroc cu instinctul lui de caine de paza, ca nu vroia sa ne scape din ochi, si in niciun caz sa ne lase sa ne departam prea mult unii de altii, ca altfel isi gasea un petic de umbra si ne lasa in plata domnului sa ne vedem de distractiile noastre umane pe care el oricum nu le intelege, si tragea un pui de somnic. Dar sa il las pe Yuki sa va povesteasca in continuare.

"Mai tineti minte anul trecut cand reusisem sa marchez TOT Transfagarasanul? Cat traiesti inveti insa, mi-am dat seama anul acesta, cand am refacut traseul, si intre timp alti caini si-au adjudecat exact aceleasi pietre si bolovani, asa ca a trebuit sa o iau practic de la zero. Dar sa nu credeti ca ma plang, este munca grea, dar un bichon ca mine este in stare de chiar mai multe.



Am avut un singur eveniment neplacut, cand un caine din acela care vorbeste alta limba decat mine, si care considera ca toata terasa unui restaurant este a lui, s-a infipt la mine in timp ce eu statea cuminte sub masa noastra. Dar mami m-a aparat ca intotdeauna. Si a tipat la el, si m-a tras in brate. Insa cum tot raul este spre bine, restul mesei l-am petrecut frumos pe scaun, unde de altfel imi era si locul.

Dupa masa insa umanii au reusit sa ma uimeasca din nou. In loc sa ne petrecem restul dupa amiezii undeva linistiti, sa zicem rozind o jucarie interesanta, ei au avut ideea sa ne "urcam pe munte sa vedem o cascada". Iar pe drum am aflat ca daca as fi insarcinat mama si tata nu ar mai avea voie sa ma puna la atata efort (si sunt convins ca nu ar avea voie nici sa ma puna sa inot), asa ca mi-am facut plan sa aflu ce trebuie sa fac ca sa devin insarcinat. Poate stie Garfield, sa nu uit sa il intreb!



In fine sa revin la drum. Mare lucru cu cascada asta nu e. E un fel de piscina, dar pe invers, care curge. Asa ca nu prea poti sa faci nimic cu ea, nici sa pui o saltea sa pluteasca in mijlocul apei, deci total neinteresanta. Dar ce m-a scos cel mai mult din minti e ca umanii din turma mea continuau sa se departeze unii de altii, iar eu tot drumul de intoarcere m-am chinuit sa ii caut si sa ii man sa stea unii langa altii. Iar mama a tras concluzia ca as avea ceva sange de caine de paza la oi, ca prea trageam de ei cu zel, aproape uitasem ca sunt obosit, in incercarea de a ii tine stransi pe toti la un loc, sa ii am pe toti in raza mea vizuala.



Voi ce ati facut in weekend?"

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin