Tuesday, October 30, 2007

Toaletarea ochilor la bichoni

Poate cea mai mare problema la bichoni, dupa pieptanatul blanii care nu pierde un moment sa se incalceasca, este ingrijirea ochilor si stergerea petelor cauzate de lacrimi pe blanita imediat de sub ei. Bichonii au tendinta sa lacrimeze, in special din cauza blanii care ii irita.



De-a lungul timpului de cand il am pe yuki, am remarcat ca daca il tunzi cu regularitate in jurul ochilor, minimizind astfel posibilitatea ca un fir de par sa ii intre in ochi, iritindu-l si cauzind lacrimare excesiva, vom avea mult mai putin de "munca". Lui yuki ii tund varfuletele firelor de par ce cresc in susul nasului si intre ochi cam o data pe luna, pastrindu-le astfel suficient de mici pentru a nu il deranja. Bretonul insa i-l las in pace, am remarcat ca nu el este de vina pentru lacrimare, ci, asa cum am spus, firele din laterale interioare ale ochilor, din continuarea nasului.

In fiecare seara avem ritualul de stergere la ochisori, ceea ce presupune inmuierea unui coton in apa, si apoi indepartarea cu ajutorul lui a tuturor scurgerilor de sub ochi. La sfatul medicului am folosit multa vreme ser fiziologic pentru aceasta operatiune, insa de curind am descoperit ca apa termanala Avene (aceea la spray), pulverizata din abundenta pe un coton, este mult mai eficienta.



Daca totusi au aparut ceva pete nesuferite sub ochi, atunci trecem la artileria grea. Este vorba de o solutie "stain remover" (indepartarea a petelor) de sub ochi, de culoare albastruie, de la Gimpet, cu care se inmoaie un coton si se freaca bine. Atentie! Solutia mi se pare suficient de toxica (asemanatoare cu sampoanele pentru cainii cu blana alba), astfel incat iau precautii sa o folosesc cat mai rar.

Daca indiferent de cat de mult va ocupati de caine, el va fi intotdeauna lacrimat, probabil ca are de fapt o conjunctivita, si ar trebui sa va duceti de urgenta la doctor pentru a va prescrie medicamentele adecvate. O conjunctivita netratata poate duce in timp chiar si la orbire.

7 comments:

Anonymous said...

Buna,de unde se cumpara solutia GIMPET?

Dana said...

Eu am cumparat-o de la Animaxul de pe Turda (Bucuresti), insa nu stiu daca mai au...

Poison said...

Eu i-am luat o solutie de la Beaphar, care a functionat atata timp cat am folosit-o. Ar mai fi Eye Pack..
SI eu ii tund parul si il curat cu apa distilata.

Mama lui Sheeba :) said...

Am o bichonica extrem de dragalasa, alba si pufoasa...singura problema au fost petele rosiatice, datorate lacrimilor. Am spus au fost pentru ca am descoperit si o solutie...apa oxigenata de concentratie 10%, luat din farmacie! Am tamponat in fiecare seara, cu grija sa nu intre in ochi si in prezent blanita bichonicei este aproape alba, dupa 3 zile de acest tratament. Inutil sa amintesc cate solutii am folosit fara niciun rezultata! P.S. Apa oxigenata de aceasta concentratie este sigura, nu va faceti probleme...se curata rana umana cu ea! :)

Unknown said...

exista o pudra speciala facuta din piure de ficat de vita care da rezultate dar se gaseste doar in america eu am folosito si a dat roade dupa cateva zile, se pune peste mancarea catelului ca si cum ai presara sare pe mancare adica intro cantitate destul de mica si se da zilnic pana cand se albeste, de curatat se curata si tine cam 6 luni dupa care trebuie repetat procedeul odata la 6 luni 10 zile la rand si numai aveti treaba cu nimik

Anonymous said...

Cum se numeste?

Anonymous said...

Acum puteti gasi produsele Angels'Eyes si in Romania.
Angels' Eyes este primul produs conceput special atat pentru caini, cat si
pentru pisici, ce ajuta la eliminarea, din interior inspre exterior, a petelor
inestetice cauzate de lacrimi. Angels' Eyes ajuta, de asemenea, la eliminarea
petelor din jurul gurii si a depunerilor cauzate de lingere.

Email: [email protected]!
Facebook : Angels’Eyes Romania

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin