Thursday, April 30, 2009

Spune-mi ce zodie esti... ca sa iti spun ce caine ti se potriveste



Berbec: Akita Inu este catelul ce ti se potriveste, sunt foarte loiali si extrem de inteligenti de aceea iti va fi extrem de greu sa-i pacalesti. Are o personalitate foarte calma, nu se enerveaza repede, nu ataca straini decat la comanda ta sau doar daca vad ca cineva incearca sa va atace. Sunt dependenti de compania voastra, asa ca nu vor suporta despartirile prea bine.
Taur: Bichon Maltez - sunt catei plini de energie, rareori stau cuminti, au o agilitate nemaipomenita si daca esti suparat imediat te scoate din starea aceasta. Tanjesc dupa atentie, sunt foarte jucausi si de aceea nici nu suporta sa stea prea mult timp singuri se intristeaza repede fara stapanul lor.

Gemeni: Border Collie - sunt foarte inteligenti si foarte usor de antrenat, le place sa tina lucrurile sub control si de aceea nimeni nu se va atinge de stapanii lui, iar daca a fost antrenat sa-ti aduca papucii la pat atunci numai el are voie sa ti-i aduca si nimeni altcineva. Sunt folositi foarte des in politie pentru detectia de droguri sau bombe.

Rac: Chow Chow - o specie mai rara care, desi in China a fost initial folosita ca sursa de hrana si de blana, este foarte apreciata in prezent, cateii fiind extrem de dulci, si neavand nevoie sa faca nimic pentru a te inveseli, este de ajuns sa ii privesti ca sa te apuce rasul datorita infatisarii lor mai mult decat stilizate, de-a dreptul haioase.

Leu: Doberman - un caine puternic, se considera ca fiind parte din familie, pe care este in stare sa o pazeasca cu propria viata. Este un caine plin de energie, mai putin agresiv decat a-i banui la prima vedere, in special daca este tratat cu dragoste. Este in permanenta foarte alert la tot ce se intampla in jurul sau.

Fecioara: Cocker Spaniol - sunt foarte emotivi, simt imediat atmosfera incarcata sau plina de veselie si se comporta in functie de aceasta, asa ca pot fi ori timizi si se ascund, ori extrem de veseli cautand atentia celor din jur sau in anumite cazuri pot fi total indiferenti. Utilizat in Marea Britanie pentru vanatoare cockerul poate fi si o companie foarte placuta pentru plimbarile in aer liber insa sa nu va surprinda daca incep sa fugareasca vreo veverita sau un porumbel, aceasta se datoreaza spiritului de vanator care inca se ascunde in sangele lor.

Balanta: King Charles Spaniel - are un aer de noblete desconspirat de tinuta si ochii sai, si nu va lasati inselati de statura sa care nu este extrem de impunatoare deoarece mandria acestui caine este dubla in raport cu marimea sa.

Scorpion: Husky Siberian - este cel mai potrivit catel pentru tine, atat datorita spiritului sau plin de energie ce iubeste viata si natura, cat si inimii mari si iubitoare pe care o detine si pe care nu o va oferi decat stapanului sau.

Sagetator: Bichon Frise - daca ai copii prin apropiere nu trebuie sa-ti mai faci griji in privinta lor daca detii un astfel de catel deoarece este foarte jucaus si iubitor cu acestia. Sunt insa sensibili si atentie sa nu tipi prea tare la ei deoarece se vor supara pe tine.

Capricorn: Golden Retriever - este foarte corect, nu-ti va fura carnea din farfurie ci va astepta cuminte langa vasul sau pana ce tu te vei hotari sa-i oferi si lui un os. Se adapteaza repede oriunde l-ai duce, fie la tara, la munte, la mare, sau in propriul apartament. Ii plac jocurile sportive, asa ca poti juca din cand in cand un fotbal cu el, va fi incantat.

Varsator: Ciobanesc de Berna - este un caine special, este foarte atent si mereu cauta sa cunoasca situatia in care te afli, de exemplu in cazul in care esti in zona de munte si in apropierea ta este o prapastie pe care tu nu o observi cainele va face tot posibilul sa te faca atent pentru a fi constient de posibilul pericol, este foarte fidel si inteligent.

Pesti: Bulldog Francez - este mic, rau si are o atitudine demna de un adevarat mascul, nimeni nu-i poate spune ce sa faca si cum sa faca, asculta doar de stapana si asta doar in cazul in care este in toane bune, altfel devine tafnos si cu nasul pe sus. Insa pe de alta parte este foarte hazliu, afectuos si dulce, adora sa fie iubit, dar si sa arate ca te iubeste, cu cat il vei avea mai des in preajma ta cu atat il vei trata mai degraba ca pe un foarte bun prieten decat ca pe un catel.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin