Wednesday, April 15, 2009

Rase de pisici: Egyptian Mau

Cunoscuta si sub numele de „Leopardul de salon”, pisica Egyptian Mau este o delectare pentru stapâni ei, fiind atât o prezenta deosebit de estetica dar si o companie foarte afectuoasa si loiala.



Originile sale timpurii vin din Egipt, unde, în antichitate, aceste pisici erau considerate zeitati, erau venerate si chiar mumificate la moartea lor. În zilele noastre locul de origine al leoparzilor de salon este identificat cu America de Nord.

Egyptian Mau este o pisica minunata, cu par scurt, pestrit, în nuante de bronz, gri fumuriu si argintiu (blanita ei are un aspect stralucitor, metalic), cu capul în forma de trunchi piramida triunghiulara, urechi bine dezvoltate, ochi mari si migdalati. Un semn distinctiv este acel M de pe frunte, care apare foarte clar mai ales la pui. Trupul ei este atletic, gambele posterioare mai lungi decât cele anterioare, labutele mici si delicate.

Poate ajunge la o greutate de 5 kg si nu este predispusa la obezitate, ea reglându-si singura portiile. Are o speranta de viata de peste 15 ani, este foarte activa, îi place miscarea si alearga mult mai repede decât majoritatea celorlalte rase de pisici.

Nu este greu de întretinut, nu prezinta boli specifice, dar desigur ca trebuie dusa periodic la control la veterinar pentru a identifica din timp eventualele probleme. Este sociabila, jucausa, prietenoasa dar nu este genul de pisica pe care sa o tii în brate si sa o mângâi. Are tendinta de a se atasa mai mult de o anumita persoana si de a-si manifesta afectiunea fata de aceasta prin mieunat, leganatul cozii si chiar linsul fetei.

Egyptian Mau pot fi considerate cele mai vechi pisici din lume asa ca merita sa adopti o astfel de rasa si sa te lauzi prietenilor ca ai în casa o antichitate...

Articol preluat de pe egirl.ro

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin