Wednesday, June 4, 2008

Controlul greutatii la pisica

Problemele de greutate si obezitatea in mod special sunt probleme ce apar nu doar in viata noastra de zi cu zi dar pot afecta si viata animalelor noastre de companie. De multe ori din prea multa dragoste avem tendinta de a ne hrani animalele cu frecventa si in cantitatile pe care acestea si le doresc. Mancatul este o placere inconstienta la pisici, dar si la celelalte animalute.

Noi trebuie sa avem grija ca alimentatia lor sa fie rationala. Altfel, ele vor manca pana li se va face rau. Consumul de alimente in exces combinat cu lipsa de activitate fizica va conduce cu siguranta la obezitate. Nu numai ca pisica ta nu va mai fi tocmai o frumusete dar se va imbolnavi si va suferi iar tu vei fi singura vinovata.

De asemenea obezitatea iti va predispune pisica la imbolnaviri de genul diabetului sau a artritei.
Cercetarile arata ca 35-40% dintre pisici sunt obeze. Iti poti salva pisica de la o astfel de nenorocire mentinandu-i greutatea la un nivel optim pe care sa il ai mereu sub observatie. Corpul pisicii trece prin mai multe etape de greutate pe masura ce creste. Pe durata primului an de viata pisicutele tind sa creasca rapid in greutate. Intre 1 si 7 ani greutatea pisicii pare sa stagneze pentru ca intre 7 si 11 ani sa creasca din nou. Dupa 11 ani pisicile tind sa slabeasca.

Modul cel mai eficient de a mentine greutatea pisicii tale sub control este acela de a ii servi mesele in mod rational, in portii bine cantarite si la intervale orare inteligent calculate. Daca un pisoi mic va manca mai multe mese formate din cantitati mici de hrana in fiecare zi, pisicii adulte ii vor fi suficiente doua mese pe zi in proportii care sunt de obicei inscriptionate pe ambalajele de hrana destinate lor.

A-ti iubi pisica inseamna a o mentine sanatoasa si fericita, iar unul dintre secrete consta in a-i pastra o greutate optima.

Articol preluat de pe www.egirl.ro

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin