Friday, May 30, 2008

Legea privind protectia animalelorExista o discrepanta foarte mare între ceea ce vad pe posturile de televiziune românesti si pe cele din strainatate în ceea ce priveste comportamentul fata de animale. Imaginile autohtone prezinta cai ucisi în bataie si abandonati pe marginea strazii, pisici sacrificate în ritualuri sataniste, câini carora cineva le-a spart capul într-un acces de furie împotriva bietului animal care nu stia ca nu are voie sa latre la ora aceea. La ei vad cum politia animalelor amendeaza o batrânica pe motiv ca din prea multa dragoste si-a hranit pisica pâna la obezitate.

Ma întrebam daca nu avem nimic în legislatie care sa sanctioneze faptele de maltratare a animalelor. Exista Legea privind protectia animalelor, care defineste în capitolul I articolul 6 “raul tratament” ca fiind un tip de comportament brutal, abuz în utilizarea animalelor, maltratarea si supunerea lor la eforturi inutile si neasigurarea conditiilor minime necesare vietii si bunastarii lor. Sunt sanctionate uciderea din perversitate, practicarea tirului pe animale domestice sau captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru dresajul câinilor, utilizarea de animale pentru expozitii, publicitate, filme, etc daca sunt ranite fizic sau psihic, abandonarea unui animal, administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice în cazul competitiilor.

Toate actele de cruzime si de maltratare se pedepsesc cu amenda penala sau cu închisoare de la o luna la 3 ani.
Prin aceasta lege se doreste schimbarea metalitatii populatiei care trebuie sa renunte la indiferenta fata de animale si sa le acorde respectul si afectiunea pe care o merita orice fiinta si nu doar oamenii. Pasul urmator va fi înfiintarea Politiei animalelor care va putea fi sesizata în legatura cu orice caz de abuz sau maltratare si va putea interveni concret pentru a evita o tragedie.

Articol preluat de pe www.egirl.ro

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin