Tuesday, April 14, 2009

Expozitia Internationala Felina de Primavara 2009



Ca in fiecare an, Asociatia Felina Sofisticatare placerea de a va invita, in zilele de 25 si 26 aprilie, la Expozitia Internationala Felina de Primavara 2009, eveniment ce va avea loc la Sala Palatului in Bucuresti, intre orele 10 si 17. Expozitia se desfasoara sub patronajul Federatiei Internationale Feline (FIFe) si va prezenta publicului peste 150 de pisici de rasa din Romania, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Italia, Polonia si Spania.

Examinarea pisicilor inscrise in expozitie va fi facuta de patru arbitri internationali; arbitrajul in cadrul expozitiilor feline FIFe se face pe grupe, dintre care se selectioneaza in final cea mai frumoasa pisica, ce va obtine titlul suprem: B.O.B. (Best of Best).

Pe langa rasele de pisici cu care vizitatorii traditionali ai expozitiei sunt deja obisnuiti, in aceasta primavara vor fi doua premiere: rasele Kurilean Bobtail si Burmese.

Kurilean Bobtail este o pisica de marime medie sau mare, cu un corp compact si musculos, coada fiind in forma de pampon, iar picioarele, cu labute rotunde, in spate sunt mai lungi; capul are o forma aproximativ trapezoidala, rotunjita in contur, cu urechi marcate de smocuri de par, iar ochii sunt rotunzi si aparent un pic incrucisati;

Burmese este o rasa de pisici eleganta, caracterizata mai ales prin blana catifelata si ochii expresivi; corpul este de marime medie, compact si musculos, cu piept rotund si puternic, spatele fiind drept; coada este drepta, de lungime si grosime medie, rotunjindu-se spre varf;

De asemenea, la expozitie vor fi prezente numeroase standuri ale importatorilor de hrana si accesorii pentru pisici dar si pentru alte animale de companie, precum si lansari de produse noi.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin