Wednesday, January 20, 2010

Animalele si planetele care le guverneaza

Putin cunoscut publicului larg este faptul ca, in astrologie, exista un curent care incearca sa dezvolte si sa puna in valoare nu doar influentele astrelor asupra omului, dar si pe acelea care se exercita asupra lumii animale. Astfel, daca destul de multi astrologi vor putea intocmi cu relativa usurinta harta astrala a unei persoane, lucrurile nu vor mai sta la fel daca se doreste stabilirea unor predictii si pentru catelul sau pisica favorita.Exista totusi similaritati intre modul in care se stabileste horoscopul pentru un animal de companie sau chiar un animal salbatic si acela in care se intocmeste horoscopul pentru oameni. Aici merita amintit faptul ca planetele asa-zis benefice vor guverna de obicei animalele majestuoase sau tinute la mare respect chiar de catre oameni pe cand planetele asa-zis malefice vor guverna animalele daunatoare sau cele care nu se bucura de trecere in ochii oamenilor.

Soarele, de exemplu, se crede ca guverneaza destinul speciilor "regale" precum vulturul, leul si, de ce nu, cocosul.

Luna, asa cum este de asteptat, guverneaza speciile care isi desfasoara activitatea mai degraba dupa inserat, dar si speciile acvatice, aici putand aminti broasca, crabul, privighetoarea, iepurele, pestii de toate felurile si asa mai departe.

Mercur este o planeta care isi pune amprenta asupra acelor specii din lumea animala recunoscute printr-o siretenie aparte sau alte trasaturi de exceptie care le deosebesc de restul animalelor: vulpea, sarpele neveninos, papagalul, paianjenul, albina sau furnica se bucura deci de gratiile lui Mercur.

Venus este o planeta a dragostei, a fertilitatii si a frumusetii deci speciile care se definesc prin aceste trasaturi vor fi guvernate de aceasta planeta. Aici putem aminti porumbelul, fazanul, vrabia, oaia, capra si alte specii prolifice si placute ca aspect.

Marte, asa cum e de asteptat, guverneaza specii animale caracterizate prin nesupunere, caracter violent si inclinatii catre competitie, aici putand aminti lupul, calul, strutul, serpii veninosi, scorpionul, felinele si alte fiare care ataca omul.

Jupiter, o planeta definita prin intelepciune, agerime de spirit si dimensiuni considerabile, este planeta care guverneaza specii precum elefantul, cerbul, taurul si celelalte animale recunoscute pentru puterea si intelepciunea lor.

Saturn este o planeta aparte, contradictorie, si de aceea animalele pe care le guverneaza vor pastra aceasta caracteristica a sa: camila, soarecele, magarul, gandacii de tot felul si alte animale lente si ciudate, fiecare in felul sau.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin