Thursday, August 6, 2009

Un caine fericit pe timp de vara

Vara este anotimpul in care tu si cainele tau profitati la maxim de vremea buna pentru a petrece cat mai multe momente impreuna, in aer liber, in parc, pe terase, la munte sau la mare. Insa pentru ca distractia sa fie neintrerupta trebuie avute in vedere cateva reguli, astfel incat cainele sa nu aiba de suferit de pe urma caldurii excesive. Iata cateva sfaturi si indicatii:

1. Cainele tau adora sa mearga in masina, sa priveasca pe geam alaturi de tine. Insa nu uita, masina oprita, lasata in soare se incalzeste peste temperatura suportabila in cateva minute, astfel incat evita sa iti lasi cainele inchis chiar si doar pentru cateva minute.

2. Asigura-i in permanenta cainelui tau apa proaspata. Ia cu tine o sticla de apa minerala plata si un vas, si opreste dini cand in cand sa il imbii sa bea. Va accepta cu siguranta!

3. Programeaza plimbarile dimineata devreme, sau seara, inspre asfintit. Atunci caldura este mai suportabila, si cainele va putea sa alege dupa pofta inimii.

4. In masina mergi cu aerul conditionat pornit, va genera o temperatura placuta cainelui, insa evita sa il tii indreptat inspre acesta.

5. Daca mergeti la mare, cainele probabil ca va fi extrem de entuziasmat sa profite si sa inoate. Nu il lasa insa sa bea prea multa apa sarata, aceasta putandu-i face rau. De asemenea, cainele in apa trebuie supravegheat, pentru ca poate obosi si ramane blocat in apa mai adanca decat el, iar curentii il pot duce departe de tarm.

6. Cainii cu parul scurt, sau cei proaspat tunsi se pot arde daca stau prea multa vreme in soare puternic. De asemenea, zone predispuse la arsuri de soare sunt nasul, varful urechilor si burtica, ce in general este lipsita de par.

7. Daca ai o gradina de care sa se bucure cainele, o instalatie de stropit pornita ii va provoca momente de distractie, si il va si racori in acelasi timp.

8. Daca tu si cainele tau porniti la o plimbare pe vreme insorita, ai grija pe ce suprafata mergi. Tu esti incaltat, in timp ce cainele tau paseste pe asfaltul incins cu pernutele sale sensibile. De aceea e mai bine sa alegi trasee pe pamant sau pe iarba.

9. O problema in sezonul cald este abundenta de purici si capuse. Fereste-l de acesti paraziti aplicand o data pe luna un deparazitant recomandat de medicul veterinar.

10. Daca pleci in concediu cu cainele intr-o localitate necunoscuta verifica si afla din timp macar o adresa de veterinar. Nu se stie niciodata cand apare o urgenta si e bine sa fii pregatit!

11. In cazul in care cainele incepe sa se simta rau de la caldura, trebuie dus urgent intr-un loc cu umbra si aplicate comprese reci, nu inghetate, de apa pe gat. Daca starea lui nu se imbunatateste, trebuie transportat de urgenta la veterinar.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin