Friday, May 29, 2009

Canarii, cantareti in colivie

Probabil ca sunt cele mai cunoscute pasari de apartament. Mici si delicati, canarii sunt ca un soi de cliseu în decoratiunile interioare. Dar ma însel, pasarile nu au cum sa fie considerate accesorii, sunt fiinte delicate ce sunt adoptate pentru sufletelul lor si nu pentru un plus de culoare.

Atitudinea mea se justifica prin faptul ca, din punctul meu de vedere, un animalut de companie trebuie sa te ajute sa-ti petreci cumva timpul liber, sa-l chemi si sa vina la tine, sa te joci cu el, sa te plimbi cu el, sa te relaxezi cu el. Dar este numai parerea mea. Iubitorii de pasari au cu siguranta argumente solide pentru pasiunea lor, asa ca departe de mine intentia de a-i jigni în vreun fel. Sper doar sa obtin niste comentarii care sa ma convinga si pe mine, de exemplu, sa îmi iau o pasare J

Dar sa nu divagam prea mult. Vorbeam despre canari. Daca ar fi sa îi asociez cu personajul animat Tweety, as spune despre ei ca sunt cele mai dragalase pasari din lume. Se comporta bine în captivitate, chiar daca sunt singuri. Masculul este preferatul în acest caz pentru ca produce un tril foarte armonios, care încânta auzul si te face sa intri în armonie cu natura.

Canarii nu sunt greu de întretinut, au nevoie de o colivie din metal sau plastic, cu dispozitiv pentru apa si pentru hrana, cu posibilitatea de a o curata cu usurinta si de a o plasa departe de curentii puternici de aer rece sau cald. Hrana potrivita pentru ei sunt amestecurile de seminte pe care le gasim în magazinele de specialitate. Un canar consuma pe zi o cantitate de hrana egala cu greutatea sa. Cu îngrijire adecvata, un canar poate trai pâna la 10 ani. Nu prezinta probleme si nici pretentii deosebite. Trebuie doar sa-l iubesti si atunci automat îi vei oferi tot ce îi trebuie.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin