Tuesday, May 5, 2009

Cainele si copilul

Am asistat de curând la o scena emotionanta în care era implicata o fetita de un an în premergator si un câine pitbull de 11 ani. Câinele îi lingea delicat mânuta fetitei si cea mica râdea cu o pofta molipsitoare. Acesta este un caz fericit, dar exista posibilitatea ca un câine sa nu accepte la fel de usor venirea unui bebelus într-o familie în care pâna atunci el fusese centrul atentiei.



Venirea pe lume a unui copil, într-o familie care detine un câine (mai ales daca îl are de multa vreme) poate fi resimtita de catre patruped ca o amenintare si poate fi tratata cu aceeasi gelozie cu care un copil accepta ideea unui fratior sau a unei surioare.

Înainte de aparitia noului membru al familiei câinele trebuie obisnuit cu ideea, chiar daca avem de-a face cu un animal dresat si disciplinat.

În primul rând trebuie sa obisnuiesti câinele cu ideea ca va exista o camera în care nu va avea acces. Petrece timp în acea camera fara a-i permite si lui accesul acolo si, când vei fi din nou pe teritoriul sau, acorda-i mai multa atentie. Apoi ar fi indicat sa achizitionezi o înregistrare cu plânsete de bebelus si sa o pui la volum tot mai mare pâna când câinele se obisnuieste cu acele sunete si ajunge sa le ignore.

În sfârsit, când vine ziua cea mare si aduci noul membru al familiei în casa este bine sa îl tii departe de câine macar pentru doua zile, timp în care câinele se va obisnui cu mirosul noului venit.
În plus, îti poti înscrie tovarasul patruped la un curs de obedienta unde se va obisnui cu încaperile aglomerate si cu prezenta copiilor.

De retinut înca ca, oricât de docil si de dresat ar fi câinele tau, nu ai voie sa îl lasi singur cu copilul, pentru ca nu se stie ce i se poate nazari, sau de ce se poate speria si astfel sa reactioneze într-un mod violent.

Dar în nici un caz nu va trebui sa îti abandonezi animalul de companie din cauza copilului, trebuie doar sa tratezi aspectul cu maturitate si responsabilitate si poti avea o familie mare si fericita, fara riscuri.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin