Monday, October 12, 2009

Rase de caini: Bichonul, un ghemotoc de catel

Maltez, Bolognez, Frise sau orice varietate ar fi, avem de a face cu o jucarie de catel. Mic, jucaus si rasfatat, pare câinele ideal pentru o domnisoara cu pretentii, care doreste un animalut de companie elegant.



Este genul de catel care te face sa vorbesti ca un copil mic, care te face sa te apleci pe strada numai sa îl mângâi, care te provoaca la reactii de tipul „vai cât e de scump”. Si nu am gresi foarte tare afirmând acest lucru, pentru ca bichonii nu sunt tocmai chilipiruri pe piata animalutelor.

Oricum, despre Bichon numai de bine: usor de întretinut, nu manânca mult, nu e pretentios, e inteligent, nu necesita un dresaj special, nu ocupa mult loc, nu provoaca daune iremediabile. În schimb, va trebui sa îi periezi zilnic blanita ca sa nu se încâlceasca si sa nu i se irite pielea sub ea. Daca nu ai rabdare sa îl periezi zilnic este mai bine sa îi tunzi blana (ceea ce îl va face si mai dragut).

Este activ si amuzant, dar se preteaza mai degraba persoanelor în vârsta sau tinerilor, dar nu copiilor (bichonii sunt fragili si e posibil ca un copil mic sa îi raneasca foarte usor).

Sunt destul de rezistenti si au o speranta de viata de pâna la 16 ani. Dar, desigur ca îngrijirea temeinica si vizitele periodice la veterinar sunt obligatorii. În rest, daca are tot ce îi trebuie, Bichonul va fi fericit sa faca din tine centrul micului sau univers de catel si sa-si puna toata dragalasenia în slujba asigurarii bunei tale dispozitii.

Articol preluat de pe egirl.ro.

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin