Monday, May 19, 2008

Vizita la Sighisoara

Dupa excursia de saptamana trecuta, mi se mai spune si catelusul muzeofil. Pai da, pentru ca impreuna cu mama si tata am vizitat si eu toate muzeele din Sighisoara, orasul medieval unde ne-am petrecut 1 mai.

Spre marea noastra bucurie, Sighisoara este un oras extrem de catelush-friendly. Nu a fost nicio problema sa ma cazez la o pensiune fix in centrul cetatii (Casa Saseasca), ba chiar oamenii de acolo au stat cu mine intr-o noapte, cat parintii mei au plecat sa se distreze (fara mine!) intr-un bar in apropiere!
In magazine intram ca la mine acasa (tata rade ca sunt mai shopaholic decat mama, cum vad o usa de magazin, cum o tulesc inauntru sa vad daca cineva pe acolo ma va mangaia putin!



Am mancat ca un catelus monden la restaurante la loc de cinste, cel mai mult mi-a placut la Casa lui Vlad Dracul unde am primit o portie delicioasa de pui cu orez si ciuperci.



Dupa cum am spus si la inceput, sunt muzeofil, si am vizitat tot ce se putea vizita pe acolo. Turnul cu ceas, sala de arme sau Camera torturii (unde mi-a fost un pic frica, era cam intuneric) nu mai au secrete pentru mine. De la inaltimea turnului ce domina cetatea, l-am rugat pe tati sa ma ridice sa vad si eu ceva, pentru ca plezneam de curiozitate, dar mi-am dat seama ca am rau de inaltime si imediat am cerut din nou jos, pe podea, unde sunt in siguranta.



Dupa amiaza am fost la o herghelie, la Danes, unde niste monstrii patrupezi erau foarte interesati de mine si cred ca vroiau sa ma manance, motiv pentru care am refuzat sa ma uit la ei.





Spre sfarsitul zilei am dat o raita pe la Hanul Dracula, unde este amenajata o mica gradina zoologica, cu struti, caprioare si lebede. Eu alergam linistit prin iarba, imi vedeam de mirosit florile, cand deodata sare mama sa ma inhate de jos: un lup, aflat in cusca, vroia atat de tare sa ma intalneasca cred, incat ameninta ca rupe gratiile.



Voi ce ati facut de 1 mai?



No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin